Ordu sügis

Eesti Köitekunstnike Ühenduse näitus Tallinna Linnaarhiivis (Tolli 6) 03.04.-10.06.2024

Juhan Kreemi monograafia „Ordu sügis” on olnud inspiratsiooniks Eesti Köitekunstnike Ühenduse 28. tegevusaastat tähistavale köitekunstinäitusele. 11 köitekunstnikku andsid raamatule omanäolise vormi.

Köitekunstnike Ühenduse üheks põhimõtteks on rikastada professionaalse köitekunstiga eesti kultuuri, mõtestada ajalugu ning tuua vaatajani nii traditsioonilist kui ka kaasaegset köitekunsti. Eksponeeritud köited väljendavad otsesel või kaudsel viisil kunstnike nägemust ordurüütlite ajast. Näha saab lukkumitega puukaanelist ja klassikalist täisnahkköidet, prantsuse köidet ning kaasaegseid köitestruktuurist lähtuvaid köitmisviise. Esindatud on keskajal laialdaselt kasutusel olnud joon- ja üksiktemplitega pimetrükktehnika ning neetimine.

Näitusel esinevad EKÜ liikmed köite- ja nahakunstnikud Tiia Eikholm, Rene Haljasmäe, Sirje Kriisa, Lennart Mänd, Kadri Paloveer, Maarja Roolaht, Tähti Roostalu, Dorel Sabre, Signe Taremaa, Tulvi-Hanneli Turo ja Tiiu Vijar.

Näituse toimkond: Juhan Kreem, Kadri Paloveer, Tulvi-Hanneli Turo, Ervin Sestverk. Näituse kujundus: Kadri Paloveer. Kujunduses on kasutatud Wilhelm Stavenhageni litograafiaid ning Arne Maasiku fotosid ordulinnustest.

Köitekunstinäitus „Ordu sügis” stardib Tallinna Linnaarhiivist ja liigub edasi raamatukauplusesse Rahva Raamat.

Rubriigid: AD 2024, Artistic bookbinding, Köitekunst, Näitus/Exhibition, Tallinna Linnaarhiiv. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar